0496261240

Egaalstraat 26, 8870 Izegem

Visie

Kunst is altijd de rode draad geweest in mijn leven. Of het nu gaat om een product te ontwerpen, een interieur in te richten of tijdens het schilderen; het blijft een constante uitdaging om iets te maken dat origineel en vernieuwend is, zonder afbreuk te doen aan de eigenheid. Niet altijd een makkelijke opgave, doordat sommige kleuren in elkaar verdreven worden en de strijd aangaan met elkaar.

 

Na 20 jaar als figuratief beeldhouwer in Franse witsteen, ben ik via de industrie bij moderne producten terechtgekomen. Als designer heb ik via beurzen van Parijs tot Amsterdam, en van Londen, Barcelona tot Moskou, mijn passie voor het innovatieve op de internationale markt gebracht.

 

Bij het schilderen is de markt anders. Hier ga ik mijn eigen weg, die ik stap voor stap bewandel, waarbij ik schilderijen wil tonen die nieuwer en beter zijn. Hoe langer je aan het werk bent, hoe makkelijker het wordt om te bekomen wat je wilt bereiken. Want hoe duidelijker het voor jezelf is, hoe toegankelijker het wordt voor de neutrale toeschouwer om alles te interpreteren zoals je het bedoelde.

 

Mijn stijl van schilderen sluit nauw aan bij het beeldhouwen. Het zijn toetsen verf, die een keer subtiel, dan weer krachtig op doek geplaatst worden. Ik schilder altijd met het mes, zo kan ik er krachtiger tegenaan. Het schilderen vormt op die manier een uitdaging die de ene keer bestudeerd en de andere keer los uit de pols komt, maar nooit doel mist. Het is voor mij een drang en instinct om op die manier met verf, doek en paneel om te gaan. Het is de stijl bij uitstek die ik nastreef: krachtig en ongedwongen.

 

Arnold Vanhee